Reviu Buku The Obstacle is the Way

The impediment to action advances action. What stands in the way becomes the way.”  — Marcus Aurelius

Satu buku yang saya suka baca dan belek kembali sekarang ialah buku nukilan Ryan Holiday iaitu The Obstacle Is the Way: The Timeless Art of Turning Trials into Triumph.

Penuh dengan anekdot yang menarik untuk dibaca. Teruskan Membaca

Cara Nak Buat Avatar Pelanggan

Bagaimana anda memahami pelanggan anda?

Pelanggan yang mahu memberikan duit kepada anda.

Dan sering memberitahu kawan-kawannya mengenai diri anda.

Memahami sasaran pasaran anda adalah perkara paling penting yang perlu anda buat untuk memasarkan dan menjual produk anda tidak kira di atas talian ataupun secara tradisional.

Kalau saya tanya kepada anda siapa pelanggan yang membeli daripada anda, anda tahu tak jawapannya? Teruskan Membaca

Kedudukan SEO Suka Menari-Nari!

Sekarang ini saya sedang terlibat sebagai affiliate untuk produk peperiksaan iaitu Peperiksaan Penguasa Kastam. Sangat menarik melihat bagaimana keadaan SEO menari-nari seperti Google sedang cuba untuk memberikan penilaian mana satu laman web yang patut berada di laman pertamanya.

Memang menarik kalau diperhatikan.

Ada beberapa pemerhatian yang telah saya dapati. Teruskan Membaca

Ubah Tempat

Selamat pagi,

Semua penulisan saya yang ditulis dalam bahasa Inggeris akan dipindahkan ke KelabIM English. Mudah sikit untuk pelawat antarabangsa mencari maklumat-maklumat di dalam bahasa yang mereka faham.

Semoga sukses selalu,

– Abdul Rahman

Yang Sama Antara Ahli Fizik, Spekulasi dengan Penulis Iklan

Copywriting boleh diandaikan seperti bermain di dalam pasaran saham, atau seperti menjadi ahli fizik.

Kerana secara asasnya, ketiga-tiga pekerjaan ini – copywriting, spekulasi, dan sains — ketiga-tiganya sama.

Ketiga-tiganya mempunyai kunci yang sama. Dan bila setiap bahagian berfungsi, anda boleh berjaya. Anda akan menggandakan keberkesanan iklan anda dalam sekelip mata. Teruskan Membaca

Contoh Surat Jualan

Ini ialah contoh surat jualan yang saya buat dan dihantar melalui pos. Contoh surat-surat jualan lain ada di dalam portfolio saya.

surat-jualan-2

Telefon Bimbit dan Dompet Hilang

Salam, cuma nak inform kepada mereka yang cuba hubungi saya memalui telefon bimbit bahawa fon saya dah hilang dan dompet saya juga beberapa hari lepas. Kalau ada apa-apa hal, boleh emel saya yang disediakan di dalam page hubungi saya. Terima Kasih.

Beza Pemasaran 5 Tahun Lepas Dengan Sekarang?

Lima tahun satu tempoh yang lama. Lima tahun lepas, Facebook tidak dikenali ramai. Ramai orang memasarkan produk dengan cara yang lain.

Dulu, orang menggunakan forum untuk pasarkan produk.

Dulu, AdWords adalah satu sistem yang sangat mudah difahami. Direct linking pun dibenarkan dulu. Banyak produk Clickbank dijual menggunakan cara tu. Teruskan Membaca

Apa Yang Kita Cari Selama Ni?

Pernah tak terfikir apa yang sebenarnya yang kita cari?

Bila kita tanya ahli agama, mereka akan menjawab, “untuk beribadah kepada Allah S.W.T”. Saya faham apa yang dimaksudkan dengan beribadah, iaitu menunaikan rukun Islam sebanyak lima perkara dan rukun Iman sebanyak enam perkara.

Itu saya faham.

Tapi apa sebenarnya yang kita cari? Teruskan Membaca

Ini Web Hosting Terbaik di Malaysia

Di dalam sesuatu perniagaan, yang penting ialah after sales support.

Bila after sales support bagus, orang pun suka.

Dan dalam post ini saya ingin memberitahu anda satu syarikat web hosting yang berjaya menjalankan tugasnya dengan baik.

Dan bagi saya, mungkin web hosting inilah yang terbaik di Malaysia pada harga yang sangat-sangat berpatutan. Sebelum saya beritahu anda apa nama syarikat tersebut saya nak cerita sedikit apa yang terjadi. Teruskan Membaca

Copyright © 2014. Powered by WordPress & Romangie Theme.