Kedudukan SEO Yang Menari-Nari

Sekarang ini saya sedang terlibat sebagai affiliate untuk produk peperiksaan iaitu Peperiksaan Penguasa Kastam. Sangat menarik melihat bagaimana keadaan SEO menari-nari seperti Google sedang cuba untuk memberikan penilaian mana satu laman web yang patut berada di laman pertamanya.

Memang menarik kalau diperhatikan.

Ada beberapa pemerhatian yang telah saya dapati. Teruskan Membaca

Ubah Tempat

Selamat pagi,

Semua penulisan saya yang ditulis dalam bahasa Inggeris akan dipindahkan ke KelabIM English. Mudah sikit untuk pelawat antarabangsa mencari maklumat-maklumat di dalam bahasa yang mereka faham.

Semoga sukses selalu,

- Abdul Rahman

Ahli Fizik, Spekulasi dan Penulis Iklan

Copywriting boleh diandaikan seperti bermain di dalam pasaran saham, atau seperti menjadi ahli fizik.

Kerana secara asasnya, ketiga-tiga pekerjaan ini – copywriting, spekulasi, dan sains — ketiga-tiganya sama.

Ketiga-tiganya mempunyai kunci yang sama. Dan bila setiap bahagian berfungsi, anda boleh berjaya. Anda akan menggandakan keberkesanan iklan anda dalam sekelip mata. Teruskan Membaca

Contoh Surat Jualan

Ini ialah contoh surat jualan yang saya buat dan dihantar melalui pos. Contoh surat-surat jualan lain ada di dalam portfolio saya.

surat-jualan-2

Telefon Bimbit dan Dompet Hilang

Salam, cuma nak inform kepada mereka yang cuba hubungi saya memalui telefon bimbit bahawa fon saya dah hilang dan dompet saya juga beberapa hari lepas. Kalau ada apa-apa hal, boleh emel saya yang disediakan di dalam page hubungi saya. Terima Kasih.

Beza Pemasaran 5 Tahun Lepas Dengan Sekarang?

Lima tahun satu tempoh yang lama. Lima tahun lepas, Facebook tidak dikenali ramai. Ramai orang memasarkan produk dengan cara yang lain.

Dulu, orang menggunakan forum untuk pasarkan produk.

Dulu, AdWords adalah satu sistem yang sangat mudah difahami. Direct linking pun dibenarkan dulu. Banyak produk Clickbank dijual menggunakan cara tu. Teruskan Membaca

Apa Yang Kita Cari Selama Ni?

Pernah tak terfikir apa yang sebenarnya yang kita cari?

Bila kita tanya ahli agama, mereka akan menjawab, “untuk beribadah kepada Allah S.W.T”. Saya faham apa yang dimaksudkan dengan beribadah, iaitu menunaikan rukun Islam sebanyak lima perkara dan rukun Iman sebanyak enam perkara.

Itu saya faham.

Tapi apa sebenarnya yang kita cari? Teruskan Membaca

Bagi Saya Ini Web Hosting Terbaik di Malaysia

Di dalam sesuatu perniagaan, yang penting ialah after sales support.

Bila after sales support bagus, orang pun suka.

Dan dalam post ini saya ingin memberitahu anda satu syarikat web hosting yang berjaya menjalankan tugasnya dengan baik.

Dan bagi saya, mungkin web hosting inilah yang terbaik di Malaysia pada harga yang sangat-sangat berpatutan. Sebelum saya beritahu anda apa nama syarikat tersebut saya nak cerita sedikit apa yang terjadi. Teruskan Membaca

Dua Cara Termudah Untuk Naikkan Produktiviti Harian

Siapa tak pernah rasa geram bila satu hari itu seperti tidak melakukan apa-apa pun?

Macam hari berlalu secara automatik tanpa kita sedari.

Menyampah betul bila itu terjadi. Kerja punyalah banyak tetapi kita seperti berpusing-pusing. Buat benda yang tidak berfaedah lebih daripada menyiapkan kerja.

Tak suka bila tu terjadi. Teruskan Membaca

Menulis Blog Seperti Satu Warkah Perjalanan

“Writing a book is an adventure. To begin with, it is a toy and an amusement; then it becomes a mistress, and then it becomes a master, and then a tyrant. The last phase is that just as you are about to be reconciled to your servitude, you kill the monster, and fling him out to the public.” — WINSTON CHURCHILL

Menulis blog juga boleh dikategorikan sebagai satu perjalanan juga. Kadang-kadang kita tahu mana kita nak pergi. Kadang-kadang kita sesat semasa ke tempat yang dituju.

All iz well. Teruskan Membaca

Copyright © 2014. Powered by WordPress & Romangie Theme.